Klant in de schijnwerpers: Van Zuilen Mode, Gorinchem

Bron: Gorcumse Courant

Van Zuilen Mode

GORINCHEM – Donderdag 26 augustus opent Van Zuilen Mode haar drie deuren die straks toegang geven tot een volstrekt nieuwe dimensie van ruiken, voelen en kopen van dames- en herenmode. Ruim 1500 m2 mode onder één dak. Nieuw binnen het Van Zuilen Mode-concept is de uniek mooie schoenencollectie van Van den Assem. Op de website van Van Zuilen Mode wordt op een klok in seconden aangegeven wanneer het zover is. Wie nu op de website www.vanzuilenmode.nl kijkt ziet de teller op nog 83 dagen staan.

Op de drie dimensionale foto wordt duidelijk hoe de gevel van Van Zuilen Mode, dat straks Arkelstraat 28 tot en met 38 bestrijkt, er gaat uitzien. Elke pui krijgt hetzelfde stucwerk maar net in een andere kleurstelling. ‘Hierdoor komt de toren van de eeuwenoude Kapel nog krachtiger uit’, legt Bert van Zuilen uit.

Er wordt op alle fronten hard gewerkt aan de realisatie van een groot nieuw mode-imperium in de Gorcumse binnenstad. In maart 2010 begon de interne sloop van het voormalige pand van Kraaijeveld Herenmode. Binnen het nieuwe Van Zuilen Mode-concept wordt het pand geïntegreerd. In het verleden waren het twee smalle pandjes die in de jaren zestig werden verbouwd tot één pand.

Op dit moment wordt al gewerkt aan de vernieuwing. De formule Uno Due, nu nog gevestigd aan de overzijde, komt in deze ruimte. Uno Due gaat ook nieuwe merken voeren. Er is aan de zuidzijde een doorbraak gemaakt naar de voormalige kerk, waar voorheen een klaslokaal van de bewaarschool was gevestigd. ‘In deze ruimte wordt straks de schoenencollectie ondergebracht. Omdat wij kleding modemensen zijn, hebben wij het dames- en heren schoenenconcept uitbesteed aan een uistekende partij.’ Van den Assem, toonaangevend in de Randstad, krijgt in het hart van het voor de tweede maal in tien jaar vernieuwde Van Zuilen Mode een belangrijke plaats. Eenmaal binnen, door één van de drie toegangen vanuit de Arkelstraat, vind je altijd via de schoenenafdeling, die werkelijk uniek voor Gorcum wordt, je weg naar een van de andere afdelingen. Naar het oosten stap je de huidige damesmodewinkel binnen. Bert van Zuilen: ‘Die ruimte krijgt overigens ook een facelift.’ Wij lopen vanuit Van Zuilen Damesmode door de Arkelstraat naar de nieuwe toegang via de oude Toren. Achter de historische deuren kom je via glazen schuifdeuren in de Kapel. In ‘het schip’, met het fraaie gebogen plafond, vind je straks alles voor heren op gebied van vrijetijds- en casualkleding. Er worden vier enorme kloosterdeuren geplaatst waarachter de pasruimten worden gerealiseerd. Aan de achterzijde ga je straks twee treden omhoog naar de voormalige buitenspeelplaats waar de afdeling semi casual, zeg maar dressual herenkleding, wordt gevestigd. Via een fraaie trap naar boven kom je in ‘het Pakhuis’, de afdeling waar de herenkostuums een prominente plaats krijgen.

Bert van Zuilen is ervan overtuigd dat het allemaal op tijd gaat lukken. ‘Met dank aan alle mensen van de gemeente Gorinchem, van burgemeester IJssels tot de ambtenaren op de werkvloer die bij het hele project betrokken zijn. Vanaf het moment van aankoop van de panden heb ik die samenwerking als heel prettig ervaren.’

 • Neem contact op

  Paans Installatiebedrijven
  Telefoon: (088) 554 62 62
  Bij geen gehoor: (030) 261 01 11
  E-mail: info@paans.nl

   

  Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar tot 21:30 uur, en zaterdag van 8:00 tot 17:00 uur.

   

  twitter linkedin facebook

 • Waar kunt u ons vinden?

 • Paans & …