CV-installatie bijvullen en ontluchten

In de onderstaande video’s vindt u op een eenvoudige manier uitgelegd hoe u kunt bijvullen en ontluchten. Mocht u toch nog vragen hebben zijn wij u graag van dienst!

Bijvullen

Instructie voor het bijvullen van de verwarming:

Stap 1: voor het bijvullen van uw cv-ketel heeft u een vulslang, een emmer en een doekje nodig.

Stap 2: controleer vooraf de waterdruk op de manometer van uw cv-ketel. Staat de zwarte wijzer lager dan 1 bar, dan is bijvullen noodzakelijk.

Stap 3: draai alle radiatoren open en trek de stekker van de pomp uit het stopcontact.

Stap 4: koppel de bijgeleverde vulslang aan de kraan en draai deze open totdat er geen lucht meer uit de slang komt. In de buurt van de manometer zit de vulkraan, koppel hier het andere eind van de vulslang aan en draai de vulkraan open.

Stap 5: open de kraan en houd de drukmeter in de gaten. Doe de kraan dicht als de meter tussen 1,5 en 2 bar staat.

Stap 6: draai ook de vulkraan dicht en ontkoppel de vulslang.Laat de slang leeglopen in de emmer. Ontkoppel ook de andere kant van de vulslang en hang deze terug. Vergeet niet na afloop de pomp weer aan te zetten.

Ontluchten

Instructie voor het ontluchten van de verwarming:

Stap 1: voor het ontluchten van de radiatoren heeft u het speciale, bijgeleverde ontluchtingssleuteltje en een doekje nodig.

Stap 2: trek voor u begint de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact en draai alle radiatoren helemaal open.

Stap 3: met het ontluchtingssleuteltje draait u het ontluchtingskraantje open, tot er een straaltje water uit komt. Vergeet het ontluchtingskraantje bij de cv-ketel niet.