Het installatiewerk van Paans omvat meer

De dienstverlening en de kundigheid van Paans kunt u ook inroepen voor andere installaties. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als het gaat om de aanschaf (of huur), de vervanging en het onderhoud van andere producten als boilers, geisers, stadsverwarming en mechanische ventilatie.

Stadsverwarming

Stadsverwarming, ook wel warmtenet genoemd, kunt u zien als centrale verwarming voor een wijk of een stad. Via een ondergronds leiding netwerk waardoor water stroomt, worden huizen en gebouwen verwarmd. De mate van duurzaamheid is afhankelijk van een aantal factoren. Paans verzorgt de plaatsing en het onderhoud van installaties waarbij stadsverwarming wordt toegepast. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Boilers

In het geval u niet beschikt over een combiketel of u wilt dat er direct warm water uit de kraan komt, dan zijn een boiler of een geiser een prima keus. Een boiler houdt het water doorlopend op temperatuur en direct beschikbaar, eventueel op meerdere gebruiksplekken tegelijkertijd. Paans adviseert, installeert en onderhoudt de boiler voor u. Gasboilers worden meestal vervangen door elektrische boilers. Paans levert en plaatst ook zonneboilers die hun warmte betrekken uit zonlicht via een zonnecollector op het dak. Dat is beter voor het milieu en uw portemonnee.

Geisers

Een geiser voert water langs een warmtebron (aardgas) en levert warm water wanneer de warmwaterkraan wordt opengedraaid. Geisers worden veelal toegepast in de keuken, maar er zijn ook grotere geisers die bijvoorbeeld badkamers voorzien van warm water. In alle gevallen dient er verse lucht aangevoerd te worden en verbrandingsgassen afgevoerd. Paans installeert ‘gesloten’ geisers waarbij de benodigde lucht van buiten wordt aangevoerd. Dat maakt de kans op het vrijkomen van rookgas of koolmonoxide nihil. Dat is veilig en zeker vertrouwd als Paans de installatie en het onderhoud op zich neemt.

Ventilatie

Mechanische ventilatiesystemen regelen de afvoer van vervuilde vochtige lucht en de aanvoer van gezonde droge lucht. Daarmee wordt het ideale binnenklimaat gecreëerd. Dat is beter voor de gezondheid en het bestrijdt vervelende geuren en schimmels. Ook hierbij kunt u rekenen op het kundige installatie- en onderhoudswerk van Paans. Dat geldt ook voor warmte-terugwin-installaties die de restwarmte gebruiken om koud water of koude lucht op te warmen waardoor u flink kunt besparen op uw energierekening. Als het om installatie- en onderhoudswerk gaat, dan staat Paans voor u klaar.