Dit voorjaar lanceert Bosch een baanbrekende warmtepompboiler die warm tapwater produceert uit ventilatielucht of buitenlucht. De Bosch Compress 5000 DW zal verkrijgbaar zijn in zowel een 100 als 150 liter uitvoering, en biedt een geavanceerde oplossing voor duurzame warmwatervoorziening.

Met de Bosch Compress 5000 DW kunnen gebruikers tot wel 180 liter warm water van 40˚C produceren, met een maximaal bereik van 70 ˚C dankzij de elektrische naverwarmer van 1500 W. De warmtepompboiler behaalt een indrukwekkende COP tot 3,9 bij A20/W55, wat resulteert in een efficiënte werking. Ontworpen met het oog op zowel volledig elektrische nieuwbouw als bestaande bouw, biedt deze warmtepomp een veelzijdige oplossing voor verschillende situaties.

Met het koudemiddel R513a (GWP 613) en de mogelijkheid om buitenlucht als bron te gebruiken wanneer het ventilatiedebiet ontoereikend is, toont Bosch haar toewijding aan milieuvriendelijke technologieën. Het rendement kan echter afnemen bij lagere temperaturen van de buitenlucht.

De Compress 5000 DW is gemakkelijk te bedienen dankzij het digitale display, waar verschillende modi kunnen worden ingesteld. Bovendien is de boiler compatibel met zonnestroom van pv-panelen, waardoor het een nog duurzamere oplossing biedt voor warmwatervoorziening.

Met deze innovatie breidt Bosch haar assortiment verder uit, naast de alom bekende HR-ketels van Nefit Bosch en het assortiment warmtepompen. De toevoeging van airconditioning en infrarood-panelen toont aan dat Bosch zich richt op het bieden van uitgebreide oplossingen voor diverse technische behoeften in en rondom de woning. De veelzijdigheid en duurzaamheid van de Bosch Compress 5000 DW maken het een waardevolle toevoeging aan hun productportfolio en een stap voorwaarts in duurzame woningtechnologie.

Bekijk de Bosch warmtepompboiler hier 
Bekijk ons huidige assortiment aan warmtepompen hier